Hudvårdsprodukter

HudvårdsprodukterNär man ska välja hudvård till sitt barn är det absolut bästa alternativet att använda sig av ekologiska hudvårdsprodukter som är så naturligt tillverkade som möjligt. Exempel på ingredienser som är naturliga är bland annat örter, nötoljor och bivax. Ung hud släpper igenom betydligt mycket mer än vad gammal hud gör, vilket gör att det är extra viktigt att som förälder välja rena och naturliga produkter åt sitt barn. Köper man ekologiska hudvårdsprodukter undviker man skadliga ämnen som parabener, syntetiska substanser och konserveringsmedel.

Vad innebär egentligen ekologiska hudvårdsprodukter?

Ekologiska hudvårdsprodukter är de som har odlats och tillverkats utan kemiska tillsatsmedel, som exempelvis gödselmedel, parfymer och alkohol. Istället består de enbart av naturliga tillsatser som är skonsamma mot huden. Forskare har kommit fram till att kroppen absorberar hela 60 % av det vi placerar på huden, samtidigt som barns hy både är tunnare och känsligare. Därför är det extra viktigt att de enbart använder sig av ekologiska produkter. Om kroppen absorberar de farliga och skadliga ämnena, kan det innebära en rad hälsorisker, både på kort och på lång sikt. Det kan resultera i torr och irriterad hud eller allergiska reaktioner. Efter en lång tids användning av oekologiska hudvårdsprodukter kan sjukdomar som astma och cancer bildas.

Fördelen med ekologiska hudvårdsprodukter

Det bästa med naturliga produkter är att de inte leder till några biverkningar samtidigt som de fyller precis samma funktion. Huden är ett levande organ samtidigt som det också är kroppens största, vilket gör att vi bör ta hand om den så bra vi bara kan. Eftersom kroppen absorberar många av de ämnen som kommer i kontakt med huden, hamnar de skadliga ämnena i kroppen, där de stannar. Använder man naturliga produkter gör det ingen skada på hälsan. Förutom att vara det bästa alternativet till barnet som ska ha hudvårdsprodukten på sig, är det dessutom det miljömässigt bästa alternativet. Köper man ekologiska produkter vet man att hänsyn har tagits till natur och klimat, vilket gör att det blir en fördel för båda parter att handla ekologiskt.

Exempel på ekologiska hudvårdsprodukter

Naturliga hudvårdsprodukter innefattar allt från tvålar, schampo och våtservetter, till oljor och krämer. Alla de produkter som någon gång kommer i kontakt med barnets hud bör alltså vara ekologiska. Därför är det rekommenderat att alltid läsa noggrant på etiketten till en produkt innan man köper den, så att man kan försäkra sig om att man köper det bästa alternativet, både för barnets och klimatets skull.